Logo der Universität Wien

Drittmittelprojekte

KooperationspartnerTitelLaufzeit

BMWi1,

BMBF2, DFG3

Identification of satiety-regulating lipids

Slimdown coffee - Impact of coffee on energy metabolism

2009 - 2012
ÖAW4

DOC-fFORTE-Stipendium [Women in Science and Technology]

Characterisation of the Immune Activity of the Herbs Matricaria chamomilla L. and Salvia officinalis L.: Modulation of the Immune Response in the Mouth (MIRTH)

2011 - 2013
Marie Curie Actions Stipendium (outgoing)Checking Melanoidins Satieting Efficiency through Evaluations of Human Gut-Brain Response to Novel-Bread formulations2012 - 2014
CDG5Identification of satiating aroma compounds2011 - 2018
BMWFW6EIT-/KIC-Initiative an der Universität Wien - Food4Future2013 - 2014
Europäische Union, Universität Warschau, Universität BonnThe improvement of teaching at Warsaw University of Life Sciences in the field of bio-economy and the creation of professional qualification "Junior Quality Manager"2014 - 2015
Bilaterale Kooperationen mit Industriepartnerndiverse Projekteseit 2009
Third MissionFörderung der Öffentlichkeitsarbeit, in Zusammenarbeit mit dem Rektoratseit 2016

1 Deutsches Bundesministerium für Wirtschaft und Energie, 2 Deutsches Bundesministerium für Bildung und Forschung, 3 Deutsche Forschungsgemeinschaft, 4 Österreichische Akademie der Wissenschaften, 5 Christian Doppler Forschungsgesellschaft, 6 Österreichisches Bundesministerium für Wissenschaft, Forschung und Wirtschaft

Institut für Ernährungsphysiologie und Physiologische Chemie
Universität Wien

Althanstrasse 14
Zimmer 2B522-528 & 2B572-579
1090 Wien

T: +43-1-4277-706 01
F: +43-1-4277-9 706
E-Mail
Universität Wien | Universitätsring 1 | 1010 Wien | T +43-1-4277-0